Koivukujan risteys

Olemme nyt päätyneet Pataljoonankadun ja Paraatikadun eli koivukujan risteykseen, tässä näkyvät nuo aiemmin pääportilla mainitut kasarmirakennukset: vasemmalla kasarmi 24, joka oli Varuskunnan viimeiset vuosikymmenet Urheilukoulun ja Sotilasmusiikkikoulun kasarmina. Oikealla kasarmina toiminut 25 oli myös varuskorjaamona ja luokkarakennuksena. Myöhemmin Urheilukoulun sekä Hämeen Ratsujääkäripataljoonan toimistot sijaitsivat täällä.

 

Rakennus 25 kalustokorjaamo

Risteyksestä oikealla, koivukujan vasemmalla puolella näkyy myös museon portti ja kaksi rakennusta. 53 on entinen Prikaatin komentajan asunto. Prikaatin komentaja johti neljää rykmenttiä, joista yksi oli Lappeenrannassa, yksi Kouvolassa, yksi tässä aidan takana Hennalassa ja yksi Riihimäellä. Nykyisin rakennus on Apulannan omistama jossa Apulandia, heidän museonsa.

 

Sotilaslääketieteen museo

Rakennus 54 oli prikaatin esikunnan rakennus ja siinä on nykyään Sotilaslääketieteen museo. Senaattikiinteistö omistaa alueelta ainoastaan Sotilaslääketieteen museon ja Hämeen poliisilaitoksen rakennukset.