Tutustu Hennalan kasarmialueen kierroksiin

Osta kierros vaikka lahjaksi

Valitse itsellesi mieluisa kierros. Suorita maksu Lahden Upseerikerholle. Maksun suoritettuasi saat koodin, jolla valitsemasi kierroksen historialliset äänimaailmat avautuvat. Voit ostaa kierroksen ennakkoon ja kuunnella kun haluat, joko paikan päällä tai vaikka kotisohvalta käsin. Koodi on voimassa 24h sen aktivoimisesta. Visit Hennala kierrokset soveltuvat kaiken ikäisille ja ne ovat mahdollista toteuttaa myös ryhmille.

Ota yhteyttä ja kysy lisää, p. 044 333 1221 | info@visithennala.fi

 

Antaudu historian vietäväksi

Kasarmialue

Anna tarinan kuljettaa sinut kasarmialueen kaduille ja tutustut alueen tunnelmiin ja rakennuksiin tällä koko alueen kattavalla kierroksella. Aikamatkalla tutustut 1910-luvulla syntyneen kasarmialueen värikkäisiin vaiheisiin ja ajankuviin. Varuskunta lopetettiin 2014, mutta kasarmialue ja sen historia jäi elämään tänne Hennalaan. Katse siis eteenpäin!

Tuhansia tarinoita ja muistoja

Upseerikerho

Kasarmialueen hienoin rakennus, kaunis punatiilinen Upseerikerho seisoo pihalla arvokkaana, kuin juhlaan pukeutuneena. Venäläiset laskivat kasarmialueen peruskiven tähän rakennukseen 1911. Ja tämä rakennus numero 7 valmistui 1913 venäläisten upseerien kokoontumistilaksi. 

Rakennus on toiminut koko ajan upseerikerhona ensin venäläisillä ja Suomen itsenäistymisen jälkeen suomalaisia upseereja palvellen, mahtuupa vaiheisiin tosin vuodet 1918–1919 vankileirin aikana, jolloin kerhorakennus toimi kirkkonakin. 

Jykevä ja komea sotilaskoti keskellä kasarmialuetta

Sotilaskoti

Sotilaskoti, ”Sotku” ”sode” rakkaalla paikalla on monta nimeä. Varusmiesten hyvän mielen keidas keskellä varuskuntaa, jossa sai kaivattuja lepo- ja virkistyshetkiä vapaa-aikaan. Hymyllä ja sydämellä palvelevat sotilaskotisisaret pitivät sotilaskotia varusmiehille avoinna joka päivä.

Valtakunnallisesti merkittävät

Kasarmialueen rakennukset

Tutustu kierroksella rakennus- ja kulttuurihistorian näkökulmista valtakunnallisesti merkittävän Hennalan kasarmialueen rakennusten erilaisiin vaiheisiin. 

 ”Armeijakunnan tehtävä on vaikea”, totesi venäläinen komentaja kenraaliluutnantti Olhovski tilannearviossaan joulukuussa 1908. Hän vaati Suomessa olevien joukkojen vahvistamista. Joukkojen lisäämisen vuoksi venäläiset aloittivat Suomessa laajan kasarmirakennusohjelman vuonna 1910. Lahden Hennalan kasarmialue oli yksi viidestä rakennettavasta. Kasarmien peruskivi muurattiin lokakuun 8. päivä 1911 venäläisin juhlallisuuksin upseerikerhon perustukseen.

Tutustu alueen muistomerkkeihin

Perinnerinteen muistomerkit

Sotilaskodinmäen Perinnerinteen muistomerkit kertovat alueen 110-vuotisesta historiasta. Alueella on paljon Hennalassa toimineiden joukkojen sekä Sotiemme Veteraanien muistomerkkejä.