Pataljoonankatu

Kadun oikealla puolella rakennus 35, Tampereen Rykmentin 1932 valmistunut pesula ja miehistösauna. Myöhemmin varasto- ja toimistotiloina. Sen jälkeen oikealla on tyhjä tontti, jossa oli vanha waunuvaja 37, se on sittemmin purettu.

Tien vasemmalla puolella 36 oli varastorakennus ja 38 toimi mm. Tampereen rykmentin ase-, kengitys ja korjauspajana. Rakennus 39 tien oikealla puolella on entinen hevostalli, myöhemmin siitäkin tuli varastotila. Pysähdytään hetkeksi tähän rakennus 39 ja 40 rakennuksien kohdalla olevaan risteykseen.

Rakennus 34

Rakennus 34 tuon äskeisen hevostallin 39 takana hieman metsikössä on ollut kulkutautisairaala, soittokunta ja siellä oli myös sotilaspoliisivartioston tilapäisiä toimistoja. Viimeisimpinä aikoina siellä oli asekoulun koulutustila. Nykyisin se on peruskorjattu asuintaloksi.

Hevostarhasta hautausmaahan

Siitä eteenpäin alkavalla alueella on ollut niin venäläisten kuin suomalaistenkin aikana hevostarhaa, halkotarhaa, ajoneuvopihaa ja päättyy alueen eteläreunassa olevaan hautausmaahan.

Kun venäläiset ostivat alueen, ulottui se Porvoonjokeen asti, mutta sotien jälkeen sieltä leikattiin osa maata pois, niin että kasarmialueen eteläpää lyheni. Venäläisten vanha hautausmaa on nykyisin siis kasarmialueen ulkopuolella.